Google forutser influensa

Influensaaktivitet så langt i år.
Influensaaktiviteten i USA så langt i år.

Google.org, Googles veldedighetsprogram, har nylig lansert Google Flu Trends, en nettside som kan hjelpe å forutsi influensa-epidemier. Den kan selvsagt ikke se inn i fremtiden, men den kan oppdage en influensaepidemi mye raskere enn tradisjonelle metoder. Ifølge Google selv kan det ta en til to uker å få samlet inn data på tradisjonelle måten, deres metode har dataene med en gang.

Det første folk gjør når de begynner å få sykdomssymptomer er nemlig å søke etter influensasymptomer på Google, og Google tar god vare på alle søk som blir gjort. Ved å automatisk gå gjennom disse, kan man se på hvor mange som søker etter influensarelaterte symptomer, og med stor nøyaktighet fastslå når et utbrudd er på vei.

Google har data for de siste 6 årene lagt inn i tjenesten, samt influensaaktivitet så langt i år. Google kan også dele opp dataene inn i delstater, alt etter hvor de ulike søkene ble gjort fra. De aller fleste amerikanske stater har for øyeblikket liten influensaaktivitet, med unntak av Maine, Kentucky, Delaware, Arkansas og Mississippi.

Tjenesten er kun tilgjengelig for USA foreløpig, men Google håper å tilby tjenesten for andre land i fremtiden. Tjenesten finner du på google.org/flutrends.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen