Google fornyes

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er selve indekseringsmotoren som nå har blitt skrevet om. Grunnen til dette er at Google ønsker å finne frem relevante sider så raskt som mulig.

Den nye indekseringsmotoren går under kodenavnet "Caffeine" og gir 50% ferskere søkeresultater enn den forrige motoren. Den sørger i tillegg for at søkeresultatene er like ferske uansett hvor i verden man er. Tidligere kunne man få forskjellige resultater avhengig av hvilke av Googles datasentere man koblet seg opp mot.

Der den forrige indekseringsmotoren var delt opp i flere lag, hvor den indekserte noen få sider svært hyppig, mens andre sider ble indeksert mindre enn en gang i uken. Den nye motoren er ikke delt opp i disse lagene på grunn av at den kan indeksere langt raskere.

Rett og slett skalerer den nye motoren langt bedre i forhold til den gamle. De kan nå blant annet indeksere flere hundretusen nettsteder samtidig. Caffeine databasen tar opp 100 Petabytes i en enkelt database. Lagringsmengden øker med flere hundre tusen gigabyte hver eneste dag.

Googles mål for denne oppdateringen er at man skal kunne få opp resultater for noe som er lagt ut på nett et par minutter tidligere, i stedet for flere timer, eller i verste fall et par uker etter at det har blitt lagt ut.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen