Google for blinde

Alternativ tekst mangler

Google har startet testing av en ny versjon av søketjenesten som skal gjør det mulig for blinde og svaksynte å finne informasjon på nettet som er tilrettelagt for denne gruppen brukere.

Tjeneste har foreløpig navnet Google Accessible Search, men er fortsatt på teststadiet. Den bruker samme rankingsystem som den vanlige søketjenesten til Google, men i tillegg blir nettsider vurdert i forhold til nytteverdien for blinde og svaksynte brukere.

Den nye tjenesten skal vurdere nettsider i forhold til hvor enkel og brukervennlig en nettside er, kvaliteten på designet, og type informasjon som tilbys av en nettside.

T.V. Raman, som selv er blind, er en av dem som jobber med prosjektet for Google. Han var tidligere ansatt hos IBM. Raman innrømmer at utfordringene har vært større enn han trodde. Ganske mange nettsider er slett ikke tilrettelagt for personer med dårlig eller manglende syn.

Den største utfordringen ligger ikke i konvertere tekst til tale, men å finne frem et innhold på en nettside som den aktuelle brukeren er interessert i. Det er nettopp dette Accessible Search skal forsøke å få til.

Google Accessible Search bygger på en såkalt Google Co-op-teknologi som kan brukes for spesifikke søk, det vil si søk om fokuserer på et spesielt emne.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen