Google fjerner webakseleratoren

Google lanserte en webakselerator i forrige uke, et program skal skal gjøre surfing raskere. Google har nå bestemt seg for å fjerne muligheten til å laste ned programmet, i hvert fall foreløpig.

Google har begrunnet avgjørelsen med at såpass mange brukere har lastet ned programmet at serverne deres ikke har mer kapasitet. De har skrevet følgende melding på nettsiden til programvaren:

Thank you for your interest in Google Web Accelerator.
We have currently reached our maximum capacity of users 
and are actively working to increase the number of users 
we can support.

Selv om Google har oppgitt serverkapasitet som begrunnelse, spekulerer andre i at den egentlige grunnen kan være tvil om programmet er i strid med personvernet. Like etter lansering av programmet opplevde nemlig mange brukere at det ble lagret for mye data i midlertidig lagringsplass (cache) enn mange satte pris på. I ekstreme tilfeller kunne personer lese loggen hos andre brukere.

Talsmenn for Google har selv fortalt at programmet blant annet kan lagre IP-adressen til brukerens PC, informasjon om PCen og hva slags nettforbindelse brukeren har, pluss e-postadressen til brukeren. Men de hevder også at en slik informasjon ikke lagres hvis de bruker sikker SSL-forbindelse.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen