Google fikser Kina-feil

Google har fått mye kritikk for å ha godtatt kinesiske myndigheters krav om sensur ved å lansere en kinesisk versjon av deres søkemotor. Mange mener det strider mot selskapets mantra "Do no evil," og at selskapet ikke skulle gitt etter for press fra kinesiske myndigheter. Google selv er svært klar over kritikken, noe de forsøker å adressere på selskapets blogg.

De første dagene etter lanseringen av den kinesiske versjonen Google.cn, ble det oppdaget at søkemotoren sensurerte mange sider som ikke er forbudt i Kina. Blant annet hadde de fjernet lenker til Budweiser.com, CollegeHumor.com, Date.com, Playboy.com, MSN Search, Universitetet i Pennsylvania, og Essex' offisielle nettsider, Essex.com.

Google har nå fikset alle feilene, og påpeker at deres produktlanseringer ofte oppfølges av "en prosess hvor man identifiserer og korrigerer feil." Noen av feilene, slik som at Essex.com ble fjernet, var sannsynligvis på grunn av at domenenavnet inneholder ordet "sex." Det er likevel ukjent hvorfor Google blokkerte tilgangen til MSN Search.

Når Google sensurerer et søk, gir de beskjed under resultatene om at noen nettsider ble fjernet fra listen på grunn av sensur. Denne notisen manglet de første dagene for mange søk, men skal nå være på plass.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen