Google får rekordbot

Google får rekordbot

Må ut med 2,7 milliarder kroner.

Det koster når storselskapene trår feil, og nå har søkegiganten Google gått med på å betale en historisk stor sum i erstatning for ulovlig reklamering.

Suspekte annonsører

Google kom under lupen til det amerikanske justisdepartementet i mai etter at søkemotoren begynte å vise annonser for mistenkelige kanadiske legemiddelfirmaer som tilbød reseptbelagte medisiner over internett.

Denne annonseringen førte til ulovlig import av medisiner inn i USA, og flere av firmaene som solgte produktene krevde ikke gyldige resepter fra kundene, noe Google skal ha vært klar over.

Google tjente gode penger på annonsene, men innrømmer nå å ha opptrådt upassende og punget ut intet mindre enn 500 millioner dollar, eller litt under 2,7 milliarder kroner for å gjøre opp for seg.

Summen skal dekke både Googles annonseinntekter og inntektene som annonsørene har hatt fra kunder i USA, og ifølge det amerikanske justisdepartementet er dette en av største erstatningssummene noensinne i landet.

Google har i flere år jobbet aktivt for å holde useriøse aktører i legemiddelindustrien ute fra annonsetjenesten sin. Hvordan dette kunne skje og hvorfor Google tilsynelatende aksepterte annonsene mot bedre viten er derfor uvisst.

Boten reduserte Googles nettoinntekt for siste kvartal med 22 prosent, men vil ifølge Google selv ikke ha en merkbar negativ effekt på selskapet. Det skal mer til for å svekke et selskap som i 2010 hadde en samlet inntjening på over 156 milliarder kroner.

(Kilder: NY Times, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen