Google får medhold

Geico saksøkte Google fordi Google brukte deres firmanavn som søkeord for å bestemme hvilke nettannonser som skulle vises. Google sitt AdWords-program ser igjennom nettsiden det skal vise annonser på, og finner frem annonser som er relevante til innholdet. Ved å bruke "Geico" som søkeord for en konkurrerende bedrift, vil den konkurrerende bedriften få reklame på sider som omtaler Geico-produkter.

Dommeren konkluderte med at så langt loven rekker, er det ikke en overtredelse av varemerke-loven å bruke varemerker som søkeord for å vise reklame, ifølge Michael Page, advokat for Google. 95% av Googles annonseinntekter kommer fra søkeord-basert plassering av reklame, og dette er derfor en stor triumf for søke-giganten.

Frem til dommerens avgjørelse så det ut som om alt gikk i Geicos favør. Google forsøkte flere ganger å få dommeren til å avvise beskyldningene, men dette ble bare gjort på få punkter. Geico saksøkte samtidig selskapet Overture, som tidligere denne uken endte i et forlik. Hva forliket gikk ut på, er ikke kjent.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen