Google Earth i offentlig beta


Klikk på bildet!

Google Earth er en virtuell jordklode, fylt med satellittbilder. Her kan zoome inn på det du ønsker å se i verden, og gjerne få mye bedre detaljer enn på noe kart. I enkelte byer, kan du også få se en 3-dimensjonal representasjon av hvordan byen ser ut, slik som på bildet over.

Google Earth benytter seg av de samme satellittbildene som Google Maps gjør. Google Earth er derimot mye bedre til å presentere dem, og her får du sømløse animasjoner fra innflygningen til Oslo, dersom du ønsker det. Eller du kan finne hytta di på kartet, som en av våre medarbeidere gjorde.

Satellittbildene av Norge har ikke alltid så høy kvalitet, selv om det i området rundt Oslo faktisk er mulig å kjenne igjen bygninger. I Bergen og Trondheim er dette derimot ikke mulig.

Google Earth inneholder også muligheten for å vise veinavn direkte på satellittbildene, og det er programmet flink til. Til og med i områdene i Norge som ikke har så høy kvalitet, kan man se veinavnene lagt over et lav-oppløselig satellittbilde.

Om du har lyst til å prøve gratisversjonen av Google Earth, kan den lastes ned fra earth.google.com. Det finnes også versjoner som du kan betale for, som lover høyere oppløsning på satellittbildene som blir brukt, men vi har ikke testet disse versjonene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen