Google Earth gjør India uskarpt

Google Earth gjør India uskarpt

Google Earths omfattende karttjeneste gir vanlige folk tilgang til detaljerte satelittbilder fra hele verden. Ikke alle er så glade for å bli eksponert på denne måten.

India har uttrykt bekymring over at deres hemmelige militære områder avsløres med Googles karttjeneste. Dette kom etter at forskere fra Indian Space Research Organization mente nettsiden utgjorde en alvorlig sikkerhetstrussel for landet.

Terrormål
Etter en runde med forhandlinger har Google ifølge Playfuls.com nå sagt seg villig til å kamuflere sensitive områder på kartet.

Det er India som velger ut områder de mener er viktig å skjule for terrorister. Dette gjelder blant annet den internasjonale flyplassen, militære baser og Bhabha Atomic Research Centre.

Hvem blir neste?
Google Earth skal skal bruke uskarpe bilder med lav oppløsning på de sensitive områdene. Bildene vil ikke vise mer enn 25 til 50 meters avstand.

At Google har gitt etter for Indias krav, åpner for lignende krav fra andre stater. Så gjenstår det bare å se hvor mye av verden som snart vil viskes ut på kartene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen