Google Earth blir levende


Bilde: www.cc.gatech.edu

Forskere ved Georgia Institute of Technology driver med utvikling av en metode som skal gjøre programmer som Google Earth og Microsoft Virtual Earth mer dynamiske. Metoden går ut på å legge inn et nytt lag i programmene som gjør at de skal kunne simulere bevegelser. Denne forskingen tar utgangspunktet i å simulere livet i en storby.

Metoden er basert på en kombinasjon av live video og adferdssimuleringer til å skape virtuelle animasjoner. For at mennesker og andre objekter skal se mest realistisk ut blir bevegelsene fanget opp av videoer, og dette blir så vist som et virtuelt bilde som simulerer den virkelige verden. Det dreier seg om å overlappe videoer som tar bilder av bevegelser fra ulike vinkler.

Forskerne har blant annet klart å regnet ut bevegelser av biler på en lang veistrekning ut i fra kun enkelte kameravinkler, og på den måten fått til en forholdsvis realistisk visning. De skal også ha simulert mennesker i bevegelse, og naturfenomen som skyer i bevegelser. Planen er å videreutvikle metoden til å kunne simulere en størst mulig del av det som skjer og beveger seg på og rundt jorden.

Metoden er fortsatt for forskningsstadiet. Detaljene rundt denne forskningen finner du i dette PDF-dokumentet.

Se en demonstrasjonsvideo på Youtube:

(Kilde: Popular Science)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen