Google dropper Trillian

Alternativ tekst mangler

Google lanserte i januar i år en programpakke ved navn Google Pack, som skulle inkludere nytteprogramvare fra flere ulike leverandører. Pakken var garantert spywarefri, og ble automatisk oppdatert av Googles egen programvare. På fredag fjernet Google den populære IM-klienten Trillian fra Google Pack.

Trillian, som blir produsert av Cerulean Studios, er en IM-klient som kan koble opp til en rekke ulike nettverk, blant annet MSN Messenger, ICQ, AIM, Yahoo Messenger og IRC. Betalingsversjonen inkluderer også støtte for Jabber-protokollen, som Google selv bruker i Google Talk. Det er gratisversjonen av Trillian som ble inkludert i Google Pack.

- Trillian er ikke lenger inkludert i Google Pack. Våre mål er tilsynelatende ikke lenger perfekt justert til Googles mål. Deres grunner for å fjerne Trillian er deres egne, og har ikke blitt gjort tilgjengelig for oss. Vi har ingen nag mot dem og ønsker dem all lykke; de kommer til å trenge det, kan man lese på bloggen til Cerulean Studios.

- Google Pack er foreløpig i beta, og utvalget av programvare tilgjengelig i programpakken vil fortsette å utvikle seg, skrev en talskvinne for Google i en e-post til PCWorld. Brukere på Googles egne diskusjonsgrupper har spekulert i at det er fordi de ønsker at folk skal ta i bruk Google Talk.

Fjerningen av programmet kommer på et uheldig tidspunkt for Cerulean Studios, som snart er klar med en ny versjon av Trillian med arbeidsnavnet Trillian Astra.

(Kilder: Cerulean Studios, Google Pack, PCWorld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen