Google dropper Facebook-sync

Per i dag har Android-brukere mulighet ti lå synkronisere telefonboken på mobilen med sine Facebook-kontakter. Det innebærer blant annet at du får se oppdatert profilbilde og status direkte i mobilgrensesnittet.

Google har imidlertid sett set lei av at det går an å synkronisere Facebook-kontakter til Android-mobiler og Google-tjenester, men ikke andre veien, ifølge TechCrunch. Den vesentlige forskjellen er altså at du ikke kan lagre kontakinformasjonen fra Facebook på Android-mobilen din.

I den siste oppgraderingen til Android 2.4 Gingerbread på Nexus S har Google derfor fjernet muligheten for å synkronisere med Facebook.

Googles uttalelse

Det samme vil skje på kommende mobiler, advarer Google i en egen uttalelse:

"Vi mener det er veldig viktig at brukerne har kontroll over sine data. Derfor har vi gjort en liten endring i hvordan Facebook-kontakter vises på telefonen i den siste oppdateringen til Nexus S. For Nexus S-brukere som har lastet ned Facebook-appen fra Android Market, vil ikke lenger Facebook-kontakter bli vist i Androids kontaktliste. Ettersom Facebook-kontakter ikke kan bli eksportert fra telefonen, har illusjonen av integrering ført til at man feilaktig tror man også kan overføre dataen."

"Kontaktinformasjon fra Facebook vil fortsatt synes i selve Facebook-appen. I likhet med alle Android-utviklere, står Facebook fritt til å bruke programeringsgrensesnittet til Android Conctacs for å sørge for ekte integrering på mobilen, noe som ville gi brukerne større kontroll over sine egne data."

"Vi fjerner spesialbehandlingen av Facebook-kontakter på Nexus S og kommende toppmodeller. Vi tror fortsatt at gjensidig synkronisering er et viktig steg mot å oppnå en verden med ekte informasjonsfrihet - og vi oppfordrer andre nettsteder og app-utviklere til å la brukerne eksportere sine kontakter også."

I første rekke er det altså kun Nexus S-brukere som blir berørt, så dersom du har en annen Android-mobil vil du ikke oppleve at Facebook-integreringen forsvinner. På kommende Android-mobiler, spesielt toppmodeller, kan vi dog ikke forvente sømløs integrering med Facebook med det første.

Les også: Facebook 1.5 klar for Android

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen