Google Desktop gjør PC-en sårbar

Google Desktop er en verktøylinje som gjør at du får rask tilgang til programmer og tjenester på skrivebordet i Windows.

Det er nå oppdaget er meget alvorlig sikkerhetshull i programmet - et hull som gjør at uvedkommende kan få tilgang til PC-en.

Programmet kan bli utsatt for såkalte "cross-site scripting"-angrep som gjør at en angriper kan installere en skadelig kode på PC-en. Sårbarheten skal visstnok gjelde flere webapplikasjoner, men den skal være mer alvorlig i Google Desktop på grunn av måten programmet opererer.

Hullet ble oppdaget mot slutten av 2006 av selskapet Watchfire, men ble rapportert til Google i begynnelsen av januar. Ifølge søkegiganten skal hullet fortsatt ikke ha blitt utnyttet. Sårbarheten skal nå være rettet, og den kritiske oppdateringen skal installeres automatisk.

Selv om hullet er nå fikset advarer talsmann fra Watchfire mot programmet på grunn av en lenke mellom skrivebordet og web - et spørreskjema på en PC med Google Desktop kan potensielt avdekke søkeresultater med et sensitiv innhold.

(Kilde: The Sydney Morning Herald)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen