Google Desktop er usikkert

Vi fortalte tidligere denne uken om Google Desktop Search, som gjør at du lettere kan søke i dine lokale filer. Programmet har vist seg å ha relativt store sikkerhetsproblemer, som kan misbrukes.

Dersom dette programmet blir installert på offentlige datamaskiner, og du bruker disse datamaskinene til å sjekke e-post, nettbank, eller lignende tjenester som normalt er sikre, gjør Google Desktop Search det ganske enkelt for ondsinnede personer å dra fram igjen alle sidene du har sett på.

Programmet kan riktignok konfigureres til å ikke indeksere data fra en liste av forhåndsdefinerte nettsteder, men det er svært usannsynlig at noen har lagt inn en liste av alle verdens nettbanker.

Flere sikkerhetseksperter fraråder nå å installere programmet på offentlige datamaskiner. Blant annet uttaler Ken Dunham, sikkerhetsekspert ved iDefense, at Google Desktop Search kan gi nøklene til din datamaskin til feil mennesker, og videre at det er mange måter å få tak i personlig informasjon på en PC, spørsmålet er hvor enkelt du vil gjøre det?

Google la i dag også ut de første kvartalstallene siden selskapet gikk på aksjemarkedet. Salget doblet seg, og passerte 800 millioner dollar, og overskuddet endte på 52 millioner dollar.

Kilde: PCWorld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen