Google Chrome 7 kommer med GPU-akselerasjon

I et dokument som ble lagt ut på utviklersidene til Chrome, avslører Google at versjon syv av deres nettleser støtter GPU-akselerasjon. Dermed trer Chrome inn i rekken med Firefox 4 og Internet Explorer 9 som har implementert løsningen inn i sine siste versjoner.

Siden Chrome bruker en litt annen form for å prosessere og gjengi nettsider enn sine konkurrenter, er maskinvareakselerasjon litt mer komplisert. Det er fordi Chrome bruker sandkasseprinsippet, der applikasjonen ikke tillater direkte tilgang til operativsystemet, slik som Firefox og Internet Explorer. Google sier dette ikke vil være et problem og forsikrer: ”Det har pågått mye arbeid i å overhale Chromiums grafiske motor”.

Google slenger seg med dette på en økende trend i å lette belastningen på CPU-en over på GPU-en. I tillegg til IE og Firefox, har også Adobe implementert løsningen i versjon 10.1 av sin Flash-plattform og i siste utgivelse av Creative Suite; CS5.

En annen nyhet i Chrome 7 er at Mac-versjonen kommer med Tab Overview, eller Tabpose. Dette er en funksjon lik Exposé som er innebygget i Mac OS X; fanene kan visuelt dras fra hverandre og vise miniatyrbilder av alle åpne faner.

Noen slippdato for Chrome 7 er ikke oppgitt ennå, men den er foreløpig i utviklerversjon. Siste stabile versjon er 5.0.375.127 sluppet 19. august. Den kan lastes ned her.

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen