Google bygger fibernett?

Google leter etter en strategisk forhandler med erfaring fra ... identifisering, valg og forhandlinger om mørke fiber-kontrakter i tettbygde områder og over lange avstander som del av utviklingen av et globalt backbone-nettverk står det å lese i stillingsutlysningen.

Mørk fiber er fiberoptiske kabler som allerede er gravd ned, men ikke ennå er tatt i bruk. Det finnes mange tusen kilometer med slik kabel overalt i verden, siden det å legge fiber samtidig som man graver ned noe annet er svært billig. Kostnaden for å sette fiberen i drift er derimot svært stor.

En talsperson for Google nektet å kommentere stillingsutlysningen ovenfor CNet News.com. Det spekuleres nå i om Google har planer om å bli nettleverandør for sluttbrukere, eller om de bare ønsker raskere koblinger mellom sine datasentre. Om planene omfatter å bygge sitt eget global fibernettverk, så vil kostnadene være enorme, gjerne flere milliarder dollar, og prosjektet vil ta mange år. Å leie fiberkapasitet fra andre selskaper er i de aller fleste tilfeller mye billigere.

Ifølge Steve Corbato, som er direktør for Internet2-prosjektet, ville han som sjef for et selskap som Google følt at det nødvendig med slik kompetanse innenfor selskapet, og dermed indikerer han at Google ikke nødvendigvis kommer til å gjøre noe som disse ryktene tilsier. Corbato ønsket ikke å spekulere i hva Google planlegger.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen