Google bildesøk blir nyttig

Google har nemlig lagt til en funksjon på avansert bildesøk som lar en filtrere bilder på Creative Commons-lisens. Dermed kan man enkelt søke etter bilder som er lisensiert for gjenbruk, kommersielt gjenbruk, gjenbruk med endringer og kommersielt gjenbruk med endringer.

Og vips så var ikke Google bildesøk bare en underholdningstjeneste lengre, men også et verktøy for de av oss som bruker bilder i forbindelse med jobben eller hobby.

Det er nesten litt trist at Google har lansert dette i det stille. Misbruk av bilder på nettet er et enormt problem og jeg skulle gjerne sett Google lansert denne tjenesten med brask og bram. En slik lansering ville ikke bare gjøre flere oppmerksomme på frie lisenser slik som CC, men kunne også blitt brukt som et virkemiddel for å gjøre flere oppmerksomme på at man faktisk ikke fritt kan kopiere hva man vil på nett.

I denne sammenheng er det også verdt å nevne at Creative Commons har en egen søkemotor for å søke etter CC-lisensiert innhold på search.creativecommons.org.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen