Google ansetter Vint Cerf


Vint Cerf. Bilde: Google

62 år gamle Cerf er en av de som var med på å forme Internett til det det er i dag. Cerf var blant annet med på å skrive TCP/IP-protokollen, som er den viktigste byggesteinen i dagens Internett. Hos Google skal han hjelpe selskapet med å planlegge fremtiden til web-baserte systemer og programmer.

Vint Cerf har fått tittelen "chief Internet evangelist" hos Google, og skal være med på å bygge opp Googles nettverkinfrastruktur. "Google lager et informasjonsmiljø", sa Cerf i forbindelse med ansettelsen. Ved å hjelpe til å lage måten disse programmene passer sammen "kan vi utforske alle mulige nye typer idéer."

At Cerf nå blir ansatt hos Google betyr ikke at han vil gi opp sitt arbeid i ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), eller hans drøm om å bygge et rombasert nettverk.

Google har de siste to årene firedoblet antallet ansatte, og har nå over 4000 ansatte. Selskapet har også nylig ansatt Kai-Fu Lee, som jobbet for Microsoft, og selskapene er nå i en rettslig strid om Lees ansettelse.

Kilde: Pressemelding fra Google

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen