Google angriper kommentar-spam

Problemet med kommenteringsspam har blitt mer og mer vanlig i det siste, og er relatert til Googles PageRank-system. Når Google finner en side, registrerer søkemotoren hvor populær siden er basert på PageRank. En stor del av PageRank-systemet baserer seg på antall linker til siden fra andre nettsteder. Om man skriver inn adressen sin nok ganger på ulike blogger, vil man til slutt oppleve at plasseringen på Google blir bedre.

Søkemotoren har nå valgt å bruke attributtet rel="no-follow" på hyperlenker som en beskjed til Google om at denne lenken ikke skal telle med i Googles PageRank-system. Denne attributten medfører ingenting negativt for siden den kommer fra, og skal bare brukes på lenker som er lagt inn av andre enn sidens eier.

Mange blogg-tjenester får støtte for dette attributtet veldig snart, blant annet har Googles Blogger-tjeneste allerede tatt det i bruk. Google har også vært i kontakt med mange store nettsider som allerede har tatt i bruk attributtet, blant annet LiveJournal.com.

Også Googles konkurrenter MSN Search og Yahoo Search vil ta i bruk dette attributtet fremover, og vil ikke følge lenker som har dette attributtet. Google anbefaler at dette attributtet automatisk legges til på alle linker som er laget av andre enn nettsidens eier, for eksempel i gjestebøker og lignende.

Kilde: Google Blog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen