Google Android utsettes

Google sliter med å tilrettelegge for operatørenes ønske om å kunne tilpasse egne funksjoner på den kommende mobilplattformen Android. I følge Wall Street Journal betyr det at plattformen risikerer å bli utsatt til neste år. Det svenske nettstedet Idg.se melder imidlertid at lanseringen skjer i andre halvår.
 
Etter planen skulle Android komme i løpet av sommeren 2008.
 
Operatørfunksjoner
Grunnen til at Android utsettes er at operatørene T-Mobile, Sprint Nextel og China Mobile ønsker å spesialtilpasse mobilplattformens software med egne operatørfunksjoner. Dette er en utfordring for Andy Rubin, administrerende direktør for mobile plattformer i Google, fordi det er svært tidkrevende.
 
- Det er her vi lider, sier Rubin til Wall Street Journal.
 
Rubin hevder likevel at de nær ved en løsning til problemet med å tilpasse Android.
 
- Vi er veldig, veldig nærme, sier han.
 
HTC, Samsung, LG
Mobilprodusentene HTC, Samsung og LG holder på å utvikle mobiltelefoner med den nye Android-plattformen, og disse mobilene vil altså heller ikke komme før tidligst til høsten, eller kanskje til og med neste år.
 
Forventningene til Google Android har vært høye fordi den i likhet med Iphone er svært brukervennlig. I følge Idg.se tror mange eksperter at mobiler med denne plattformen potensielt vil kunne danke ut Iphone.
 

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen