Google mot nytt oppkjøpsraid

Google mot nytt oppkjøpsraid

Kjøper musikktjeneste for å ta opp kampen mot Spotify.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den siste tiden har vi sett flere mer eller mindre spektakulære oppkjøp i teknobransjen. Nå kan det være duket for et til. Ifølge New York Post skal nemlig Google nå være på jakt etter strømmetjenesten Songza.

Sammenliknet med strømmegiganten Spotify, er Songza ganske liten, med sine 5,5 millioner aktive brukere. Likevel har tjenesten funksjonalitet å by på, som Google ikke stiller med selv. Google tilbyr allerede en strømmetjeneste kjent som All Access, men slik tjenesten fungerer i dag, mangler den noen av verktøyene som gjør det enkelt å finne ny musikk. Denne typen verktøy skal være ett av de viktigste konkurransefortrinnene i strømmemarkedet i dag.

Musikk for enhver anledning

Songza baserer seg tungt på slike verktøy, og kan gi brukeren spillelister basert på type aktivitet. De har for eksempel spillelister med navn som «working in an office», og «boosting your energy».

Tjenesten kan også gi deg spillelister basert på tid på døgnet, eller humør. Den trekker også frem den aller nyeste musikken i separate spillelister.

Googles egen strømmetjeneste har riktig nok en forside til gir en liten pekepinn på hva man kan ta en nærmere titt på, men ut over det må brukerne stort sett klare seg selv.

Flere beilere?

New York Posts anonyme kilder hevder at Google har tilbudt strømmetjenesten 15 millioner dollar, eller rett under 90 millioner kroner. Avisen har imidlertid flere kilder, og en annen skal ha hevdet at budet var betydelig høyere, i tillegg til at søkegiganten kan måtte konkurrere mot flere beilere som er på jakt etter Songza.

Songza er per i dag en gratistjeneste for amerikanske brukere.

Hvis kjøpet blir gjennomført er det ett av mange viktige teknooppkjøp den siste tiden. Microsofts overtakelse av Nokia ble nylig fullført, Facebook overrasket alle da de kjøpte Oculus VR og det var muligens HTC som ble aller mest overrasket da Apple annonserte gigantoppkjøpet av Beats by Dre, et selskap HTC hadde solgt seg ut av bare måneder i forveien.

(Kilder: nypost.com via androidguys.com)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen