Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: air009/Shutterstock.com)

Google vil «sprøyte» smarte linser rett inn i øyeeplet

Søkegiganten med ny, oppsiktsvekkende patent.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Både i 2014 og 2015 har vi meldt at Google jobber med såkalte «smarte» linser som kan brukes til blant annet innlogging og til å gi deg supersyn, men nå har selskapet et enda mer bemerkelsesverdig, øye-relatert konsept på gang.

Som Forbes skriver, har Google nemlig tatt patent på et stykke maskinvare som skal kunne injiseres inn i selve øyeeplene for å blant korrigere dårlig syn.

Inneholder flere komponenter

Patentteksten beskriver en enhet  som inneholder en rekke komponenter som lagringsenhet, sensorer, radiosender, batteri og en linse. Enheten sprøytes inn i øyet i en form for væske som fester seg til kapselen som omslutter øyelinsen og stivner.

Illustrasjonsbilde hentet fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Som alltid er patentteksten ganske generell og noe vag. Konseptet ser imidlertid ut til å være ment som en erstatning for den naturlige linsen i øyet og skal tilsynelatende ha noen av de samme egenskapene.

Linsen i øyet har den funksjonen at den bryter lyset og hjelper øyet å fokusere. Andre deler av patentteksten ser ut til å omtale oppfinnelsen som en enhet som skal forbedre funksjonen til øyelinsen.

Kommuniserer med ekstern enhet

Enheten drives av energi som hentes inn via en «antenne», og skal tilsynelatende kommunisere med en ekstern enhet som tar seg av prosessering av informasjonen som overføres fra enheten i øyet.

Det er selvsagt høyst uvisst om eller når Google planlegger å kommersialisere det nye konseptet, og som kjent er det ofte langt fra patent til ferdig produkt. Flere detaljer om oppfinnelsen kan du uansett finne i selve patentdokumentet.

Apple tok også en ny patent nylig: Den kan fikse de pinlige autocorrect-feilene vi alle sliter med »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen