Google vil selge «ren» Galaxy S4
Teknofil
(Bilde: Google IO Webcast)

Google vil selge «ren» Galaxy S4

Nexus-versjon av Samsungs flaggskip på vei.

Samsung Galaxy S 4 Google Edition

Størrelse: 69,8 x 136,6 x 7,9 mm
Vekt: 130 gram
Skjerm: 5 tommer, 1920 x 1080 Super AMOLED
Prosessor: Snapdragon 600 Quad Core Krait 300 @ 1,9 GHz, Adreno 320 GPU (Norge) eller Exynos 5 Octa 5410, 8 kjerner; 4x Cortex A15 @1,8 GHz, 4x Cortex A7 @1,2 GHz. PowerVR SGX 544MP grafikkprosessor (andre markeder).
Operativsystem: Android 4.2 (uten Touch Wiz)
Teknologi: HSPA+ 42 Mbps, LTE, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
Kamera: 13 megapiksler, 2 megapiksler front
Minne: 16/32/64 GB, støtte for minnekort. 2 GB RAM.
Batteri: 2600 mAh batteri
Pris og tilgjengelighet: I USA fra 26. juni, 649 dollar (3800 kroner)

Googles IO-konferanse er i gang. Ryktene om ny maskinvare har vært mange. Foreløpig har ikke søkegiganten lansert noen ny Nexus-telefon – i stedet har de lansert sin egen versjon av Samsungs Galaxy S4.

Telefonen skal være helt lik Samsungs egen, med unntak for programvaren som kjører på den. Det betyr blant annet at telefonen har åpen bootloader, slik at det er enklere å tilpasse Android-versjonen som kjører på den.

Raske oppdateringer

Det betyr også at du slipper Samsungs egne Touch Wiz-menyer, og i stedet kan bruke Googles rene Android-menyer. Selv om Samsungs menyer har blitt stadig bedre å bruke de siste årene, er det fortsatt mange purister igjen, som foretrekker den helt rene Android-opplevelsen.

Frem til nå har det hovedsaklig vært Nexus-produktene som har stilt med de raskeste oppdateringene og helt rene menyer. Selv om Google og LG lanserte en ny Nexus-modell på høstparten i fjor, vil nå altså Galaxy S4 bli tilgjengelig ved siden av.

Akkurat som Nexus-produktene skal denne utgaven av Galaxy S4 få Android-oppdateringer så fort som de blir tilgjengelige, rett fra Google.

Kommer den til Norge?

Det er imidlertid et hår i denne suppen. Telefonen vil bli tilgjengelig via Google Play Devices, altså Googles egen markedsføringskanal. Denne kanalen er ikke tilgjengelig i Norge foreløpig.

Det er uklart om Galaxy S4 Google Edition vil bli tilgjengelig her på berget også. Vi venter på svar fra Samsung Norge om dette.

Skal du over dammen kan det være greit å vite at telefonen vil være i salg fra 26. juni, til 649 dollar – eller omtrent 3800 kroner. Foreløpig er det uklart hvilken av de mange versjonene av Galaxy S4 som blir brukt, og hvilke nettverksfrekvenser den støtter.

Vi oppdaterer saken så fort vi vet mer.

Les testen av Samsung Galaxy S4

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen