Google vil satse enda hardere på mobilbetaling
(Bilde: LDprod/Shutterstock.com)

Google vil satse enda hardere på mobilbetaling

Jobber med ny Wallet-versjon for å møte konkurransen fra Apple Pay.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Både Google og Apple har kastet seg inn i mobilbetalingsdansen med sine respektive Google Wallet- og Apple Pay-løsninger. Til tross for at sistnevnte ble lansert mye senere har denne allerede inntatt en dominerende posisjon.

Nå ser det ut til at Google vil ta grep for å stille sterkere i konkurransen mot Apple, for ifølge Wall Street Journal arbeider selskapet nå med en helt ny Wallet-tjeneste.

Samler selskaper

Informasjonen kommer fra kilder med «kjennskap til saken». Disse forteller at Google er i ferd med å samle sammen et stort antall av både maskinvareprodusenter, nettleverandører, banker og betalingsselskaper for å få plass en ny og kraftig oppusset versjon av sin Wallet-løsning.

Google vil nå stille sterkere i konkurransen mot den dominerende aktøren Apple Pay.
Google vil nå stille sterkere i konkurransen mot den dominerende aktøren Apple Pay. Foto: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Ifølge kildene har Google planer om å vise frem sin nye tjeneste på den kommende I/O-konferansen i mai i år. Selskapet har allerede signalisert at de skal trappe opp satsingen, først og fremst gjennom nylig innledede samtaler om oppkjøp av mobilbetalingsselskapet Softcard, som ifølge Wall Streets kilder vil få en sentral plass i Google Wallet-fornyelsen.

Softcard ble dannet som et eget selskap av de tre store, amerikanske teleselskapene AT&T, Verizon og T-Mobile, som distribuerer svært mange mobile enheter basert på Googles operativsystem Android og som allerede mottar en del av inntektene som Google har fra søk og salg på Play-butikken.

Skal tilby mer penger

Som et ledd i den nye Wallet-satsingen skal Google visstnok nå tilby selskapene en vesentlig større del av disse inntektene for å lokke dem til å integrere Wallet på Android-telefonene de selger. Google har nemlig ikke lykkes med å få teleselskapene med seg på laget.

Som Wall Street Journal peker på er problemet som Google står overfor at selskapet, med sin åpne Android-plattform, ikke har den samme «kontrollen» over sine enheter som konkurrenten Apple har. Det å legge føringer for hva andre selskaper skal gjøre på Android-plattformen er dermed litt som å «gjete katter», ifølge en analytiker som avisen snakker med.

Et annet problem for Google er egne mobilbetalingsløsninger fra produsentene av Android-telefoner, som altså dermed vil kunne konkurrere med Googles egen løsning. Som vi nylig rapporterte skal Samsung nå nemlig kaste seg ut i markedet etter at det kjøpte betalingsselskapet LoopPay

I mellomtiden tar Apple Pay av i USA: Tjenesten stod for 150 000 transaksjoner på bare to måneder »

(Via Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen