Illustrasjonsbilde.

Teknofil Google vil lytte til dine telefonsamtaler

Illustrasjonsbilde.

Google vil lytte til telefonsamtalene dine

Kan skreddersy reklame utifra bakgrunnslydene når du snakker.

Den 1. mars endret Google vilkårene for personvernet hos sine tjenester. Selskapet ønsker å samle inn data om deg fra alle sine produkter (deriblant YouTube og Google+) for å vite mer om hvem du er og dermed skreddersy reklamer og søk slik at de blir rettet spesielt mot deg.

Nå har det dukket opp et patent som viser at den amerikanske søkegiganten muligens vil ta den skreddersydde reklameringen ett steg lenger i fremtiden.

Pass på hva du hører på

Patentet, som er fra 2008, viser en metode for å analysere bakgrunnslyder fra dine telefonsamtaler og overføre dem til meningsfull informasjon om hva slags reklamer du sannsynligvis er mottakelig for.

Dette innebærer at hvis du for eksempel hører mye på Rihanna i bakgrunnen mens du snakker i telefonen, kan du plutselig få flere Rihanna-reklamer i nettleseren. Eller hvis du har skrikerunger kan du kanskje få reklame for bleier.

Patentet beskriver også en liknende mulighet for å analysere bakgrunnen på bilder.

– Bare et konsept

Google hevder at de sender inn patenter på mange av ideene som deres ansatte kommer opp med. Noen av disse idéene blir virkeliggjort, mens andre forblir kun på idéstadiet.

Selskapet sier at patenter ikke må tolkes som annonseringer av potensielle produkter for fremtiden. Om det blir noe av denne overvåkningsteknologien gjenstår derfor å se. Sjekk ut patentet nedenfor:

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen