Google håper alle vil hjelpe dem med å scanne innsiden av bygninger i framtiden
(Bilde: Google/YouTube)

Google håper alle vil hjelpe dem med å scanne innsiden av bygninger i framtiden

Vil lage detaljerte VR-kart.

Det skorter som regel ikke på store planer fra søkegiganten Google, og nå melder nettstedet Bloomberg at et nytt ambisiøst prosjekt er underveis. Selskapet ønsker nemlig å kartlegge innsiden av bygninger i 3D, altså lage en en slags innendørs utgave av Google Maps.

Planene, som stammer fra anonyme kilder med «kjennskap til saken», har visstnok fått navnet «Tango» og er ikke offisielt bekreftet.

3D-modeller av omgivelsene

Som navnet antyder er det den såkalte Project Tango-teknologien som står i sentrum for det nye prosjektet. Project Tango, som vi har omtalt flere ganger tidligere, er en mobilteknologi som bruker avanserte sensorer og kameraer til å generere detaljerte 3D-modeller av omgivelsene. 

Project Tango skal først dukke opp i en mobil fra Lenovo, som ennå ikke har designet klart. Bildet er tatt under CES-messen tidligere i år.
Project Tango skal først dukke opp i en mobil fra Lenovo, som ennå ikke har designet klart. Bildet er tatt under CES-messen tidligere i år. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Innendørskartene som Googles planlegger skal visstnok ha en oppløsning på bare noen få centimeter, og vil dermed altså være temmelig finkornede.

Idéen er at folk skal lage kart av innsiden av bygninger på egen hånd, som deretter skal kunne deles slik at man bygger opp et helhetlig innendørskart av verdens bygninger. Naturlig nok vil det ikke dreie seg om alle bygninger, men tilsynelatende hovedsakelig kommersielle bygninger og lignende.

Mange bruksområder

Google håper å få med seg mange tredjepartsutviklere til å lage applikasjoner som utnytter kartene på ulike måter. Noen eksempler på bruksområder Bloomberg nevner er muligheten til å få opp informasjon om produkter når man befinner seg i bestemte butikker, eller 3D-animasjoner som dukker opp når man besøker et museum.

Det vil også bli mulig å legge inn ulike tjenester som er relatert til stedet du befinner deg, litt på samme måte som med Google Maps, og mer målrettet annonsering ligger også i kortene.

Nøyaktig hvordan det hele skal fungere er imidlertid ennå uvisst, men trolig vil vi få vite mer på Googles I/O-konferanse som avholdes fra 18. mai.

Google har også mindre nyheter på gang: Nå har selskapet sluppet et nyttig iPhone-tastatur med søkefunksjon »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen