(Bilde: Shutterstock/70744858, Google)

Google: – Vi er misforstått

– Vi tar brukernes sikkerhet og integritet på alvor.

I de siste dagene har Google mottatt kritikk fordi de angivelig mente at brukerne ikke forventer personvern. Denne frasen stammer fra et juridisk dokument fra 1979, og var i nåtidens aktuelle sak rettet mot e-postbrukere utenfor Gmail.

Google mener at dette har blitt misforstått, og at de kun sier at en ikke-Gmail-bruker som sender e-post til en Gmail-bruker må forvente at Google automatisk skanner den spesifikke meldingen.

Denne praksisen går ut på å sjekke om den innkomne e-posten inneholder virus og for å levere mer relevante reklamer til Gmail-brukeren, og Google anser dette som en viktig distinksjon.

– Bransjeledende sikkerhetsfunksjoner

Nordisk kommunikasjonssjef i Google, Gustaf Brusewitz, hevder at de tar brukernes integritet og sikkerhet på alvor:

– De siste rapportene som hevder noe annet er rett og slett ikke riktige. Vi har bygget bransjeledende sikkerhetsfunksjoner i Gmail, og uansett hvem som sender e-post til en Gmail-bruker så vil disse også beskyttes av disse sikkerhetsfunksjonene, sier han ifølge en e-post til Teknofil.

Kontroversiell avgjørelse

Nettsiden The Verge roer også ned situasjonen, men påpeker likevel at det grunnleggende problemet er den juridiske avgjørelsen fra 1979, som dukket opp i en tid uten Internett og smarttelefoner.

Ifølge denne amerikanske rettssaken, som dreide seg om telefoni, mister en bruker retten til personvern så fort en tredjepart blir involvert i kommunikasjonen. Google følger loven, men den er altså kontroversiell i fleres øyne.

Oracle-sjefen er likevel ikke nådig:
– Google er onde »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen