Google: – USB-C kommer snart til Android-mobiler
(Bilde: Google)

Google: – USB-C kommer snart til Android-mobiler

Den nye allsidige USB-standarden er på vei til smartmobilene.

Da Apple på mandag kunne dra duken av sin svært tynne og vifteløse MacBook, ble store deler av verden også introdusert for den nye USB-kontakten som går under betegnelsen «Type C» eller ganske enkelt USB-C.

Det er typisk Apple å være den første som tar i bruk nye teknologier og standarder, men som regel er ikke konkurrentene så veldig langt etter. Og Google har allerede vist frem sin nye Chromebook Pixel, som nettopp vil få en USB Type C-port.

Men det stopper ikke der. Google har også nettopp sluppet en liten skrytevideo der se forteller om USB-Cs fortreffeligheter, og avslutter med at vi kan forvente å se denne standarden på mange Chromebooker og Android-mobiler i «nær fremtid».

Nøyaktig hvor nær den fremtiden er vet vi jo ikke, men nå som Apple snart har et fysisk produkt med USB-C på markedet, er det godt mulig at det gjelder din neste mobiltelefon.

Etterlengtet symmetrisk

USB-C er på størrelse med Micro-USB, som jo er å betrakte som standard kontakt på dagens smartmobiler og nettbrett som ikke kommer fra Apple. Men i motsetning til Micro-USB er den nye C-kontakten symmetrisk, slik at det ikke finnes noen «feil vei» å sette den i – akkurat som Apples Lightning-kontakt.

Endelig slutt på «feil vei».
Endelig slutt på «feil vei». Foto: Google

Ettersom USB-C har støtte for langt raskere dataoverføringshastigheter enn Micro-USB og kan tilføre langt mer strøm, i tillegg til å kunne føre lyd og bilde, er det en på alle måter universiell kontakt vi snakker om. Det er bare å glede seg til den dukker opp i en kommende generasjon Android- og Chromebook-enheter.

Selv om det betyr at vi nok en gang må i butikken for å kjøpe en ekstra lader.

Fikk du med deg Apples nye MacBook?
Den nye Macen har wow-faktor så det holder >>>

(Kilde: DroidLife)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen