Google tilbyr lynkurs i Android-utvikling
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Google tilbyr lynkurs i Android-utvikling

Du kan bli utvikler på under ett år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var ikke bare nye produkter og oppgraderinger Google presenterte på sin I/O-konferanse nylig. Selskapet dro også sløret av noe som bør være av interesse for alle dem som har en drøm å arbeide med utvikling av applikasjoner til Android, nemlig et aldri så lite kurs.

Kurset gir deg en slags grad kalt «Nanodegree» og tar sikre på å gjøre utviklere med liten eller erfaring fra mobile plattformer klare for en karriere som Android-utviklere. Kurset varer fra 9 til 12 måneder og krever cirka 10 timers innsats per uke.

Skal gi deg de rette ferdighetene

Dermed skulle det være mulig å kombinere kurset med annen jobb eller utdannelse. Google opplyser imidlertid at kurset ikke er myntet på dem som er helt grønne når det gjelder programmering, men derimot på dem som har noe erfaring med utvikling fra før av, dog altså ikke nødvendigvis på mobiltelefoner.

Foto: Udacity

Kurset skal ifølge Google være karriererettet og er utviklet i samarbeid med industrien, noe som innebærer at man vil lære seg akkurat de ferdighetene som eventuelle arbeidsgivere ser etter hos Android-utviklere.

Kurset vil bestå av en blanding av Internett-baserte leksjoner og praktiske prosjekter som skal gjennomføres av studenten og som blir evaluert. Google har samarbeidet med selskapet Udacity, som spesialiserer seg på nettbaserte utdannelsesløsninger. Ifølge Udacity er årsaken til fremstøtet høy etterspørsel.

Koster 200 dollar i måneden

– Det er et enormt underskudd på Android-utviklere. Etter våre beregninger finnes det flere hundre tusen ledige jobber akkurat nå, sa Udacity-sjefen Sebastian Thrun i et intervju med Forbes. Thrun har for øvrig tidligere jobbet for Google, nærmere bestemt som sjef for den såkalte X-avdeling.

Selve læringsmaterialet skal være gratis tilgjengelig på nettet, men selve kurset er imidlertid ganske langt fra gratis. Det vil koste 200 dollar i måneden å delta, som da dekker blant annet karatkersetting, tilbakemeldinger og oppfølging fra instruktørenes side.

Mer informasjon kan du finne hos Udacity, hvor du også kan melde deg på kurset, noe som må gjøres innen 8. juni. Se dessuten videoen under for en introduksjon til kurset.

Google kunngjorde nettopp sin nye Android-versjon: Vi har tatt en sniktitt på Android M »

(Via Android Authority) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen