Google tetter 22 sikkerhetshull i Chrome
(Bilde: Illustrasjon Hardware.no / Google / iStock 19987113 / 10341282)

Google tetter 22 sikkerhetshull i Chrome

Flere alvorlige brister i nettleseren.

Med lanseringen av Google Chrome versjon 25, blir hele 22 sikkerhetshull av varierende alvorsgrad fjernet. Flere av hullene er oppdaget av eksterne sikkerhetseksperter, som vil motta en belønning fra Google for hjelpen.

De fleste feilene, ni i tallet, kategoriseres som «farlige», som er Googles nest høyeste alvorlighetsgrad. Åtte hull er middels alvorlige, mens fem er sagt å ha lav alvorlighetsgrad.

Flere sikkerhetshensyn

I tillegg blokkeres allerede webkitet MathML, som ble introdusert til Chrome først i forrige versjon. MathML er en applikasjon av XML-språket, som benyttes for å vise matematiske uttrykk rett i nettleseren – men som ikke er ment å leses eller redigeres direkte av mennesker.

Også fjerningen av MathML skal være av sikkerhetshensyn. Samtidig får nettleseren en ny innebygd sikkerhetsfunksjon, som skal blokkere tredjepartsprogrammer fra å installere uønskede tillegg uten å gi deg beskjed.

Denne funksjonen skal ifølge det danske teknologinettstedet Comon.dk minne om funksjonaliteten som Firefox introduserte med lanseringen av sin versjon 8, og vil kanskje kunne hjelpe litt mot ting som Ask Toolbar, som snikes inn via Java-oppdateringer.

(Kilde: Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen