Slik ser Google for seg at de «smarte» bamsene kan se ut. Illustrasjon hentet fra patentdokumentet.
Slik ser Google for seg at de «smarte» bamsene kan se ut. Illustrasjon hentet fra patentdokumentet. (Bilde: USPTO)

Google tar patent på «intelligent teddybjørn»

Søkegiganten har originale planer på gang.

Google er ikke akkurat kjent for å skygge unna prosjekter som befinner seg litt «utenfor boksen», og nå har selskapet et nytt konsept på gang som kanskje må sies å være blant de underligste hittil. Som blant andre CNN melder har Google nemlig tatt patent på en «intelligent» teddybjørn.

Patenten dreier seg nærmere bestemt om et slags leketøy med avansert, innebygget teknologi som setter det i stand til å inneha «menneskelige» egenskaper. Leketøyet er ment å ta form som for eksempel en teddybjørn eller andre godslige skapninger. 

Reagerer på omgivelsene

Produktet vil blant annet inneholde elektriske motorer, sensorer, mikrofoner, høyttalere og kameraer. I kombinasjon med sofistikert programvare skal produktet blant annet kunne reagere på handlinger som eieren foretar seg.

Bamsene skal kunne kommunisere med andre enheter og kobles opp mot nettskyen.
Bamsene skal kunne kommunisere med andre enheter og kobles opp mot nettskyen. Illustrasjon hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

For eksempel skal bamsen, eller hva det nå enn blir, kunne registrere eierens nærvær automatisk, og deretter reagere ved å snu hodet og mikrofonen mot eieren. Den skal deretter kunne aktiveres via bestemte fraser og nøkkelord. Dette i seg selv er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, men produktet er også tiltenkt en mer kreativ og praktisk funksjonalitet.

Oppfinnelsen skal nemlig kunne kontrollere andre typer elektroniske enheter via Wi-Fi-kommunikasjon, basert på tolkninger av stemmekommandoene som brukeren gir den. I patentdokumentet kommer det frem at produktet på denne måten er ment å gjøre mediebruken i hjemmet mye enklere og mer intuitivt.

«Universalfjernkontroll» med ny vri

Google skriver at det å benytte underholdningstjenester i hjemmet er i ferd med å bli vesentlig mer komplisert og uoversiktelig, ved at man både må forholde seg til TV, strømmetjenester, lagret innhold på elektroniske enheter, DVD-spillere og andre ting. «Teddybjørnen» skal i så måte fungere som en slags stemmeaktivert, intelligent «fjernkontroll» som samler alle kontrollbehov på ett sted.

Idéen er dermed å gi brukere en universalfjernkontroll med et menneskelig ansikt som gir mulighet til en naturlig og lettvinn interaksjon med teknologien, i stedet for at man må knote med for eksempel kompliserte universalfjernkontroller med massevis av knapper. Hvor «naturlig» det er å kommunisere med en robotbamse kan imidlertid sikkert diskuteres.

I patentdokumentet nevner Google også muligheten for at den smarte bamsen kan kobles opp mot nettskyen og for eksempel få tilgang til brukerprofiler og annen informasjon. For alle detaljene om hva det er Googles kreative sjeler har kommet opp med kan du studere hele patentdokumentet.

Google har flere store nyheter i ermet: De skal avsløres på I/O-konferansen den 28. mai »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen