Google-søksmål avvist

Alternativ tekst mangler

Nettsiden KinderStart.com gir gode råd og informasjon om barn til foreldre, lærere og andre. Denne nettsiden har tidligere saksøkt søkegiganten Google for å utnytte sin markedsposisjon. Nærmere bestemt ble Google saksøkt for å gi nettsiden en dårlig ranking. Saksøkeren mente nettsiden får for dårlig plassering i søkeresultatene.

De ansvarlige bak KinderStart krevde økonomisk kompensasjon fordi de mente rankingen er blitt endret på en slik måte at besøkstallet for nettstedet har sunket med 70%, og at dette igjen har ført til inntektstap.

Ett av punktene som KinderStart brukte til sitt forsvar er at konkurrerende søkesider som MSN Search og Yahoo begge har KinderStart øverst i sin ranking, mens Google har nettsiden langt nede i rekkefølgen i et søkeresultat.

Nå har dommer Jeremy Fogel avvist søksmålet fra Kinderstart. Fogel sier i sin redegjørelse at Google ikke har misbrukt sin markedsposisjon ved å gi den aktuelle nettsiden en påstått dårlig ranking. Googles rankingteknologi er ikke lovstridig, mener Fogel.

(Kilde: Betanews)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen