Google sniker seg forbi Microsoft

Med de siste aksjekursene er Microsoft mindre verdt enn Google.

Microsoft har lenge vært helt på verditoppen innen ulike teknologiselskaper. For drøye to år siden måtte de gi fra seg førsteplassen til Apple, og nå er det på tide å gi fra seg andreplassen også.

For mens Google for to år siden var relativt godt plassert på tredjeplassen så har de nå kommet seg forbi Microsoft i ren børsverdi. I går gikk nemlig Google opp 0,7 prosent, mens Microsoft gikk ned 0,3 prosent.

Apple er fremdeles på topp

Dette resulterer i at Google plutselig var verdt 249,2 milliarder USD, mens Microsoft endte på 248,7 milliarder USD. For sammenligningens skyld: Apple er nå verdt hele 618,1 milliarder USD.

Det er med andre ord ingen akutt fare for Microsofts finanser. I tillegg skal det bli spennende å se hvilken effekt Windows 8-lanseringen får for Microsoft, samt effekten av både Windows Phone 8 og Surface.

Ifølge analytiker Martin Pyykkonen fra Wedge Partners Corp. viser dette også med all tydelighet at PC-industrien sliter. Trenden er at ting går mer og mer over i skyen, og der har Google et solid fotfeste.

Les også: Facebook har gått på børs

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen