(Bilde: François Beaufort / Google+)

Google skjuler endelig passordene dine

Hendig funksjon i Chromium.

Nettleseren Google Chrome har latt deg se lagrede passord i en årrekke, men i august i år oppdaget noen journalister dette og lagde en sak om sikkerhetsproblematikken.

Selv om Google i utgangspunktet avviste kritikken, ser det ut til at noe likevel er i emning. Google-mann François Beaufort har skrevet et innlegg på Google+, hvor han informerer om en ny, hendig funksjon i nettleseren Chromium – den åpne og frie nettleseren som Chrome tar kodene sine fra.

Den nye funksjonen ser ut til å gi deg et hovedpassord, og dette beskytter alle lagrede passord i nettleseren.

Passord for passordene

Google Chrome er den eneste nettleseren som lar deg se passord uten videre. Firefox lar brukerne skape et hovedpassord, mens Safari beskytter passordene via OS X-passordet. Internet Explorer gir ikke adgang til nysgjerrigperer.

Den nye beskyttelsesfunksjonen er altså til stede hos Chromium i første omgang, og du får tilgang til å skru den på ved å skrive chrome://flags i adresselinjen.

Etter å ha restartet nettleseren, blir du deretter bedt om å skrive inn systempassordet neste gang du vil se på de lagrede passordene. Funksjonen later til å bare være tilgjengelig for Mac for øyeblikket.

Populær nettleser, til tross:
Verden domineres av Google Chrome »

(Kilder: Google+ via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen