Google Pixelbook, her avbildet, kan kanskje få motoriserte skjermer i fremtiden.
Google Pixelbook, her avbildet, kan kanskje få motoriserte skjermer i fremtiden. (Bilde: Skjermdump/Google)

Google skal trolig lage bærbare PC-er med motoriserte skjermer

Det tyder ny patent på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google har som kjent kastet seg inn på det bærbare PC-markedet med Chromebook Pixel og Pixelbook, og nå ser det ut til at selskapet er i ferd med å legge planer for hvordan de skal skille seg ut på markedet. Et nytt patent oppdaget av Patently Mobile tyder nemlig på at en uvanlig skjermløsning er på vei fra søkegiganten.

Det nye patentet innebærer å utstyre skjermen på en bærbar PC med en elektrisk motor. Dette skal gjøre det mulig å åpne og lukke skjermen automatisk.

Google ser blant annet for seg å bruke flere ulike sensorer til å aktivere motoren, slik som for eksempel en nærhetssensor som kan registrere hvorvidt brukeren er i ferd med å sette seg ned med maskinen og åpne skjermen uten at man trenger å foreta seg noe.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Bilde: Patently Mobile

Kan justere synsvinkelen automatisk

Eventuelt kan PC-en også inneholde sensorer som registrerer fysisk berøring slik at man kan åpne og lukke maskinen med et enkelt trykk et eller annet sted på PC-en, og en annen idé innebærer å bruke ansiktsgjenkjenning.

Patentet omfatter imidlertid ikke bare muligheten til å automatisk åpne og lukke skjermen. Google foreslår i patentteksten også at teknologien kan benyttes til automatisk justering av vinkelen på skjermen etter posisjonen til brukeren, slik at vinkelen fortløpende holdes optimal i forhold til synsvinkelen.

På denne måten kan skjermen for eksempel vippes opp i en mer åpen posisjon når brukeren reiser seg, og lukke seg sammen igjen når man setter seg, en funksjon som blant annet kan være nyttig under videokonferanser.

Det nye patentet til Google ble altså nylig innvilget av patentkontoret, men når vi eventuelt får se teknologien i aksjon på en Pixelbook eller en annen PC-modell fra Google gjenstår å se.

Microsoft har også kastet seg inn i laptop-markedet: Men nye Surface Book 2 har et lite strømproblem »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen