Den første Chrome Pixel-maskinen.
Den første Chrome Pixel-maskinen. (Bilde: Google)

Google skal lansere ny Chromebook Pixel

Men den kan bli vrien å få tak i.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har nå kommet temmelig mange utgaver av de Chrome OS-baserte Chromebook-maskinene fra en rekke ulike produsenter. I 2013 slapp Google sin egen variant, den relativt heftig utstyrte Chromebook Pixel, men siden den gang har det vært ganske stille. Nå melder TechCrunch at Google omsider har en ny Chromebook-modell underveis.

Nyheten er riktignok ikke offisielt bekreftet. Opplysningene stammer likevel fra høyst troverdige kilder, nærmere bestemt Renee Niemi, som er sjef for Googles Android- og Chrome-satsing innen utdannelse og arbeidsliv.

Ryktene tilsier at Chromebook Pixel 2 får samme skjerm som forgjengeren.
Ryktene tilsier at Chromebook Pixel 2 får samme skjerm som forgjengeren. Foto: Google

– Kommer snart

Uten å gjøre noe stort nummer ut av det skal Niemi ha nevnt den nye Chromebook-en under et arrangement i San Diego, og selve ordlyden ble fanget opp av nettstedet Omg!Chrome!.

– Vi har en ny Pixel på vei, og den vil bli lansert ganske snart. Den kommer til å bli solgt av oss, men jeg må moderere forventningene deres; dette er en utviklingsplattform. Det blir et «proof of concept». Vi kommer ikke til å lage mange av disse, og våre utviklere vil benytte 85 prosent av maskinene. Men ja, vi har en ny Pixel på vei, sa Niemi om vi skal ta transkripsjonen for god fisk.

Det ser med andre ord ikke ut til å bli en maskin rettet mot forbrukere i første omgang, og lages også i svært begrenset antall, så det kan tilsynelatende bli vrient å få tak i et eksemplar. Hvorvidt en forbrukerutgave vil bli lansert på et senere tidspunkt er ennå uvisst.

Trolig samme skjerm og Core M-prosessor

Hva som blir de tekniske spesifikasjonene kan man jo også bare spekulere i, men Omg!Chrome! har tidligere snappet opp rykter som tilsier at den neste Pixel-modellen vil ligne på den forrige utgaven når det gjelder ytre design. Det betyr i så fall at den får en 12,8-tommers skjerm med antakelig samme oppløsning på 2560 x 1700 piksler.

Utover dette vil maskinen ifølge ryktene også få en Broadwell-basert prosessor av typen Core M. Det vil igjen innebære at maskinen både blir vifteløs og antakelig tynnere enn den forrige versjonen. Enn så lenge må vi nok imidlertid vente på offisielle kunngjørelser for de tekniske detaljene.

Om du er ute etter en «vanlig» bærbar er denne et godt alternativ: Dell XPS 13 er en varmt anbefalt maskin »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen