Foreløpig er det uvisst akkurat hvordan tastaturet ser ut, men det skal være lagt inn egne søkeknapper i det, og støtte for sveiping mellom bokstaver er på plass.
Foreløpig er det uvisst akkurat hvordan tastaturet ser ut, men det skal være lagt inn egne søkeknapper i det, og støtte for sveiping mellom bokstaver er på plass. (Bilde: Montasje, Tek.no)

Slik skal Google få en enda mer sentral plass på iPhone

Nå kommer Google-tastaturet.

For halvannet år siden åpnet iOS 8 for installasjon av nye tastaturløsninger på iPhone og andre iOS-dingser. Nå melder nettstedet The Verge at Google jobber med sitt eget tastatur for Apples produkter. Målet? Å plassere søketjenesten sentralt i Apples telefoner.

Tastaturet kommer med sveipefunksjonalitet, slik at du kan dra fingeren fra bokstav til bokstav for å skrive. Men i tillegg skal altså søket være sentralt plassert, med en Google-knapp og egne knapper for søk etter bilder og animerte GIF-filer.

Mobilbrukere søker ikke

Nettstedet The Verge mener å vite at Google utvikler et eget tastatur for iOS. Årsaken er at vi søker for lite fra telefonene våre.
Nettstedet The Verge mener å vite at Google utvikler et eget tastatur for iOS. Årsaken er at vi søker for lite fra telefonene våre. Foto: Apple

Ifølge The Verge skal designen skille seg tydelig både fra Apples eget tastatur, og fra Google-tastaturet på Android, som ikke har søkeknappene som skal være med i iOS-varianten.

Det hevdes at årsaken til utviklingen er at få mobilbrukere søker fra telefonen sin, og at dette er Google og morselskapet Alphabets kjernevirksomhet der de mest lukrative annonsene vises.

I så fall kan det fort tenkes at vi får se nye søkeknapper på selskapets Android-tastatur.

Google-ansatte skal ha testet tastaturet i månedsvis, men det er uvisst om det ender opp med å bli sluppet, og Google har ikke kommentert nettstedets henvendelser.

En mengde alternativer

Swiftkey, Swype og Fleksy er allerede populære tastatur på iOS. Kan Google ta over litt av markedet med sin egen løsning?
Swiftkey, Swype og Fleksy er allerede populære tastatur på iOS. Kan Google ta over litt av markedet med sin egen løsning? Foto: Skjermdump, App Store

Det finnes en mengde tastaturer for både iOS og Android som kan lastes ned i løsvekt. To av de mest kjente er fortsatt Swype og Swiftkey som begge ble populære på Android en god stund før Apple åpnet opp for tredjeparts tastaturløsninger i iOS.

Hvor godt Googles eget tastatur vil gjøre det i miksen er uvisst, og det er et godt spørsmål om egne søkeknapper i tastaturet vil få folk til å søke mer enn de allerede gjør. Både iOS og Android har tross alt enkelt tilgjengelig søkefunksjonalitet, som statistikken ifølge The Verge viser at vi ikke bruker i særlig grad. Halvparten av smarttelefonbrukere søker ikke en eneste gang i løpet av dagen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen