Google skal la deg oppleve hele Internett i VR på mobil
(Bilde: Shutterstock/Google)

Google skal la deg oppleve hele Internett i VR på mobil

Jobber visstnok med en VR-versjon av Chrome-appen.

Google gjorde det klart på I/O-konferansen i år at de skulle satse hardt på mobil VR i form av den nye «Daydream»-plattformen, og nå trapper Google ytterligere opp VR-satsingen på på mobil.

Nettstedet RoadtoVR melder nemlig at Google jobber med å bygge inn nye VR-funksjoner i den mobile utgaven av Chrome. Planene ble oppdaget i den seneste beta- og utvikler-builden av nettleseren.

«VR-skall»

Løsningen bygger på det såkalte WebVR-grensesnittet, som andre nettlesere også allerede har støtte for. WebVR lar deg i utgangspunktet bare oppleve VR på bestemte nettsider, mens Googles plan tilsynelatende er at man skal kunne oppleve hele nettet i VR-modus.

Chrome kan snart gjøre det mulig å oppleve hele Internett med Cardboard-brillene.
Chrome kan snart gjøre det mulig å oppleve hele Internett med Cardboard-brillene. Foto: Google

Den nye funksjonen beskrives som et «VR-skall», og er altså ennå ikke ferdig utviklet. Den skal ifølge RoadtoVR imidlertid være på vei gjennom utviklingskanalene med sikte på å dukke opp i den endelige Chrome-versjonen for alle brukere.

Det er uvisst akkurat hvordan den ferdige løsningen vil bli, og nettsider som i utgangspunktet ikke er designet for VR vil jo heller ikke kunne by på ekte VR-funksjonalitet. Derimot kan nettsurfing med for eksempel Cardboard-briller til en mer sømløs opplevelse, ved at man ikke trenger å ta av seg brillene når man hopper mellom VR-klare og ikke-VR-klare sider.

Hvis du ønsker mobil VR bør du vente med å kjøpe ny mobil, ifølge Google: Ingen av dagens mobiler er nemlig klare for Daydream »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen