Google satser stort på roboter
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/102812909)

Google satser stort på roboter

Ledes av mannen som ga deg Android.

Google ble store ved å først tilby en søkemotor, og deretter diverse nettbaserte tjenester som annonser for bedrifter, e-post og mye annet. I tillegg står selskapet bak verdens største mobile operativsystem, Android, og nå vil selskapet vokse videre – takket være roboter.

The New York Times skriver at Android-sjef Andy Rubin har fått ansvaret for et nytt satsingsområde for den amerikanske IT-giganten, og det involverer roboter. I løpet av det siste halvåret har Google kjøpt opp sju ulike teknologiselskaper, som alle skal hjelpe virksomheten på veien til robotframtiden.

Fokus på produksjon

Andy Rubin.
Andy Rubin.Foto: Joi Ito / Flickr

Mens Android handler om forbrukere, vil Googles robotopplegg hovedsakelig dreie seg om den andre siden av mynten: Produksjon. Robotene skal brukes til å effektivisere produksjonen på fabrikker, slik at mennesker slipper å jobbe med repetitivt og ensformig arbeid.

Ifølge Rubin vil ikke dette forekomme over natten, men i stedet over en periode på kanskje ti år. Målet er å få en helautomatisk arbeidsstyrke, og Google-grunnlegger Larry Page skriver på Google+ at han er veldig spent på det nye prosjektet, selv om det er på et tidlig stadium.

Kan bli ditt nye postbud:
Amazon vil levere varene dine med droner »

(Kilder: The New York Times via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen