Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Shutterstock)

Google prøvde å bygge en jetpack

Astro Teller i Google X avslører hvorfor de måtte skrote prosjektet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det å kunne fly for egen maskin – eller i alle fall med en egen jetpack på ryggen – er nok noe mange drømmer om. Foreløpig har nok en variant fra produsenten Martin kommet nærmest en oppfyllelse av drømmen, men heller ikke denne jetpack-en er i salg foreløpig.

Nå har Astro Teller, sjefen for Googles eksperimentelle avdeling Google X, avslørt at også de har vært i gang med å utvikle en jetpack som var sikker i bruk.  Dessverre måtte Google skrote prosjektet tidlig, skriver Cnet News.

– Ville det ikke vært fantastisk om vi kunne finne opp en jetpack som ikke var en dødsfelle? Problemet er at det kommer til å bli så ekstremt energikrevende. Jeg ville ikke kunne leve med at den vill blitt like støyende som en motorsykkel, sa Teller fra scenen på konferansen TechCrunch Disrupt.

Google X jobber med en lang rekker prosjekter som i de fleste tilfeller må sies å være nærmest umulig å gjennomføre. Avdelingens visjon er å utvikle teknologiprodukter eller tjenester som kan redde liv eller ta menneskeheten til et nytt teknologisk nivå.

Teller sier at de to områdene med størst potensial i dag, er effektivisering av jordbruket og forbedring av dagens batterikapasitet.

– Med 10 ganger så høy energitetthet i batterier ville verden bli så radikalt forandret at vi ikke engang klarer å se følgene av det ennå, hevder Teller.

Snowboard-jetpacken kan derimot bli en suksess:
Her suser han av gårde i 80 km/t med en jetpack »

(Kilder: Cnet News)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen