Google-sjefen Eric Schmidt. (Bilde: Google)

Google om NSA-spionasjen: – Det er bare slik samfunnet er

Eric Schmidt vil ikke fordømme overvåkningen.

Etter at det store overvåkningsprogrammet PRISM ble avslørt, en sak som fortsatt rulles ut, fikk mange av de involverte IT-aktørene det travelt med å renvaske navnene sine.

Ingen av disse har likevel eksplisitt fordømt overvåkningen, og flere har også forsvart den. Det inkluderer den amerikanske presidenten, som har kalt det hele et «beskjedent overtramp».

Vil ikke dømme NSA

Nå har en av aktørene, Google, også kommet med ufarliggjørende uttalelser om den omfattende spionasje-virksomheten. Som The Guardian rapporterer skjedde dette under en debatt i New York nylig.

Google-sjefen Eric Schmidt var en av deltakerne i debatten, og utviste en relativt avslappet holdning til de store avsløringene som har skjedd i det siste.

– Spionasje og overvåkning har funnet sted i årevis. Jeg kommer ikke til å sette meg til doms over dette; det er slik samfunnet vårt er, sa Schmidt. Han la til at han tror de fleste amerikanere er positivt innstilte til at NSA jobber for å beskytte landets borgere.

Vil ha en diskusjon

Likevel mener Google-sjefen at det er høyst betimelig med en diskusjon omkring NSAs aktiviteter, og han støtter også tiltak for å hindre statlig misbruk av dataene som hentes inn.

Schmidt sa dessuten at overvåkningen kan ha den negative effekten at Internett blir mindre globalt, i den forstand at enkeltnasjoner begynner å innføre strengere beskyttelse av sine egne innbyggere.

Vil du gjerne beskytte seg mot NSA-overvåkningen? Her er noen enkle triks (Ekstra-sak) »

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen