Mange nettsider valgte å dekke sidene sine med SOPA-kritikk den 18. januar i år. Nå sier RIAA-sjefen han håper det var et engangstilfelle.
Mange nettsider valgte å dekke sidene sine med SOPA-kritikk den 18. januar i år. Nå sier RIAA-sjefen han håper det var et engangstilfelle.

– Google og Wikipedia lurte internett

RIAA-sjef håper SOPA-protestene var et engangstilfelle.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

18. januar var dagen da internett sto opp mot et farlig lovforslag, SOPA, som kunne ha gigantiske konsekvenser for ytringsfriheten og friheten vi har blitt så vant til på nettet.

Protestene var en suksess, og lovforslaget ble trukket tilbake etter den massive kritikken den mottok.

I et leserbrev som ble publisert i New York Times skriver RIAA-sjefen Cary Sherman at han håper SOPA-protestene var et engangstilfelle, og anklager både Google og Wikipedia for å ha drevet med feilinformering.

– Motstandere støtter utenlandske forbrytere

Hovedessensen i leserbrevet til Sherman dreier seg om manglende journalistisk integritet på nettet, og hvordan store selskaper som Google og Wikipedia brukte deres posisjoner til å hause opp mostanden av lovforslaget, fremfor å holde seg nøytrale.

– Disse selskapene har lenge argumentert for at internettleverandører må holde seg nøytrale og bli regulert på basis av nettnøytralitet. Det Google og Wikipedias mørklegging viste var at det er de som sitter på den virkelige makta, skriver Sherman.

Han skriver også at medlemmer av den amerikanske Kongressen var veldig frustrerte over å ikke få sagt sin side av saken.

Hadde internettbrukerne reagert like kraftig hvis de visste at de støttet utenlandske kriminelle med å selge forfalskede medisiner til amerikanere?

Under kan du se et intervju med Cary Sherman gjort i etterkant av at leserbrevet ble publisert.

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen