I 2017 viste hjemmeskjermen for Android Auto løpende gjøremål, forslag til nye steder samt litt grunnleggende informasjon om varslinger og vær.
I 2017 viste hjemmeskjermen for Android Auto løpende gjøremål, forslag til nye steder samt litt grunnleggende informasjon om varslinger og vær. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Google og verdens største bilgruppe skal for alvor få Android ut i trafikken

Inngår partnerskap med Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologigiganten Google har inngått en avtale med den ikke ubetydelige Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen om å få Android inn i deres biler fra 2021.

Dette vil da bli operativsystemet som står for underholdning og navigasjon – noe som er et kjent marked for Google. Mange bruker jo tross alt smartmobilen til akkurat dette per i dag.

I tillegg vil selvfølgelig Googles stemmesassistent være tilstede og gjøre UP glade ved å la deg holde hendene på rattet i stedet for å fikle med mobilen eller knotter og brysomme menyer.

Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen ser nemlig for seg en fremtid der det å bruke Google Assistent er den vanligste måten å betjene kjøretøyet på.

Millioner av biler

Renault-Nissan-Mitsubishi-gjengen er ikke smågutter heller. I 2017 solgte de 10,6 millioner passasjerbiler og små varebiler, noe som ifølge alliansen selv vil si hvert niende slikt kjøretøy. Det gjør dem visstnok til verdensledende i denne klassen. 

Systemene skal fremdeles kunne brukes med Apple CarPlay. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Alliansen melder også om at de har som mål øke dette til 14 millioner i 2022. Så dersom samarbeidet med Google holder, vil det etter 2021 ikke ta mange årene før ganske mange millioner biler vil rulle rundt med «Android Inside».

Det skal dog ikke bety at alt låses til Google – systemene skal fremdeles være kompatible med slikt som Apples iPhone og CarPlay.

Apple Carplay eller Android Auto?
Så gode er mobilene i bilen >>>

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen