– Google og Apple betaler 2 milliarder for å slippe rettssak
Teknofil

– Google og Apple betaler 2 milliarder for å slippe rettssak

Utviklere mente det lave lønnsnivået i Silicon Valley var avtalt spill.

Et fellessøksmål mot Apple, Google, Adobe og Intel ble satt i sving av fem programvareutviklere i 2011, som mente at selskapene hadde samarbeidet om å holde lønningene kunstig lavt i Silicon Valley. Rettssaken skulle etter planen opp om noen få uker, men nå melder Reuters at selskapene har inngått et forlik for å slippe rettssaken.

Ifølge nyhetssiden skal teknologiselskapene til sammen utbetale hele 324 millioner dollar – nesten 2 milliarder kroner – for å slippe rettssak.

Jobs og Schmidt

Særlig e-postutvekslinger mellom den nå avdøde Apple-sjefen Steve Jobs og Google-sjef Eric Schmidt skal ha vært viktig bevismateriale i saken. Blant annet skal det ha kommet frem at de to mektige sjefene slo hardt ned på egne rekrutteringsansatte som forsøkte å hente folk fra det andre selskapet. En som jobbet med rekruttering for Google skal angivelig ha fått sparken av Schmidt fordi vedkommende hadde forsøkt å hente inn en Apple-ansatt. 

Videre skal det ha kommet frem at Googles HMS-sjef spurte Schmidt om hvordan de skulle forholde seg til det å ikke hente folk fra konkurrerende selskaper, hvorpå Schmidt ifølge rettsdokumentene skal ha svart at alt slikt burde kun diskuteres verbalt for å ikke lage skriftlige beviser.

Nå ser det altså ut til at Schmidt & co. slipper å svare for seg i en rettssak, ettersom de tilsynelatende har klart å kjøpe seg fri. 64 000 teknologiansatte er «med på» fellessøksmålet (vi har ikke noe som tilsvarer «class action lawsuit» i Norge, red. anm.), og de vil dele summen som blir utbetalt.

Lave lønninger kan også være et statussymbol i Silicon Valley:
Facebooks Zuckerberg får bare 1 dollar i lønn »

(Kilde: Reuters )

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen