Sniktitt Google Nexus 7 fra Asus

Google Nexus 7 (Bilde: Espen Irwing Swang)

Vi har prøvd Googles nye Jelly Bean-brett

Prisen er det mest imponerende med Nexus 7, som ikke er helt borte på andre områder heller.

Google har store ambisjoner for sitt nettbrett, Nexus 7. Brettet er det første produktet med den nye versjonen av Android, kjent som Jelly Bean.

Brettet var ett av flere produkter som ble delt ut til utviklere som var tilstede på den årlige Google I/O-konferansen i San Fransisco sist uke. Vi ble spurt om vi kunne tenke oss å låne ett av brettene, og lot oss ikke be to ganger.

Folkemodell

Baksiden er gummiert og gir godt grep.
Baksiden er gummiert og gir godt grep.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
Nettleseren er Googles egen Chrome.
Nettleseren er Googles egen Chrome.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
Dette nettbrettet kan du lade med vanlig mobillader (MicroUSB).
Dette nettbrettet kan du lade med vanlig mobillader (MicroUSB).Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
Dette er det første produktet med Android Jelly Bean.
Dette er det første produktet med Android Jelly Bean.
Av/på-tast og volumkontroll er de eneste tastene på brettet.
Av/på-tast og volumkontroll er de eneste tastene på brettet.
Googles kalender på Nexus 7 gir god oversikt.
Googles kalender på Nexus 7 gir god oversikt.
Menyene minner mer om de du kjenner fra mobil, enn fra Honeycomb-brettene.
Menyene minner mer om de du kjenner fra mobil, enn fra Honeycomb-brettene.

Skjermen på Googles Nexus 7 er som navnet tilsier, 7 tommer. Det er Asus som har produsert brettet, som skal være en økonomimodell med en prislapp på rundt 1500 kroner. Det er langt mindre enn hva andre 7-tommer nettbrett har vært solgt for, og vi forventet derfor ikke at Nexusen fra Asus skulle være noe brett i luksusklassen. Men Google Nexus overrasker positivt.

Chassiset er i plast. Det er ikke kamera på baksiden av brettet, og ikke plass til SIM-kort slik at brettet kan brukes via mobilnettet. Det er heller ikke noen plass for eksterne minnekort på Nexus 7.

Grei design

Chassiset virker solid nok, og selv om hele baksiden er av plast, så ser brettet på ingen måte simpelt ut. Det er litt tykkere enn Samsungs 7,7-tommer. Det ligger godt i hånden, og skjermen ser bra ut. Oppløsningen på 1280 x 800 punkter er høy nok til at bildet ser bra ut, selv om det er mulig å skimte pikslene. Innsynsvinkelen er god, og det sorte i skjermen er sort nok til at det i dagslys ser ut som om det går i ett med den sorte rammen.

Batteriet skal kunne gi kraft til åtte timer kontinuerlig brettbruk, men dette har vi foreløpig ikke hatt mulighet til å teste.

Litt tynt med tjenester

En av ideene med Nexus 7 er at det skal være tett integrert med tjenester i Google Play, som filmleie, TV-serier og magasiner. Men disse tjenestene er foreløpig ikke tilgjengelig i det norske markedet. Vi oppdaget også at enkelte apper i Appstore ikke lot seg laste ned til brettet. Dette gjelder også for Benchmark-programmet Antutu, som er ett av flere programmer vi bruker for å måle ytelser.

De Google-tjenestene du kjenner fra før, som Navigasjon, Kart, G-mail og så videre, fungerer selvsagt også på Jelly Bean.

Ny nettleser

Nettleseren på Nexus 7 er Chrome. Denne fungerte bra, med arkfaner og en grei innføring i de mange funksjonene nettleseren har.

Jelly Bean

Dette er det første produktet vi har sett som kjører Android Jelly Bean. Brukeropplevelsen er imidlertid svært lik den du har på på Android Ice Cream Sandwich. Prosessoren er en firekjernet Nvidia Tegra 3, som sørger for at brettet har krefter nok i massevis. Alt vi foretar oss på brettet ser bra ut, uten hakking eller treg oppdatering av skjermbildet.

Programmene strartes fra et ikon nede på stratskjermen, og ikke oppe i høyre hjørnet, som på Honeycomb. I så måte er brukergrensesnittet mer som på en Android-mobil.

Vårt første møte med Nexus 7 ble ikke så langt som vi hadde håpet på, men var tilstrekkelig til at vi lot oss imponere. Det mest imponerende er ikke funksjonaliteten eller designen, men at du her får et fullverdig nettbrett med gode spesifikasjoner til godt under 2000 kroner.

Les også: Google lanserte Jelly Bean

Kommentarer (39)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen