Google nekter å fjerne lenker til lekket Tarantino-manus
(Bilde: cinemafestival/Shutterstock.com)

Google nekter å fjerne lenker til lekket Tarantino-manus

Gir ikke etter for press fra den kjente filmregissøren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det vekker alltid stor ståhei og nysgjerrighet hver gang den meget populære filmregissøren og manusforfatteren Quentin Tarantino har et nytt prosjekt på gang, men i forbindelse med Tarantinos nyeste manus har det gått litt over stokk og stein.

Manuset til westernfilmen «The Hateful Eight» ble kun vist til et lite antall personer, men likevel ble manuset på en eller annen måte lekket ut til offentligheten nylig, noe som forarget Tarantino så mye at han nå har droppet hele filmprosjektet.

Google vil ikke samarbeide

For litt siden saksøkte han den kjente nyhetsbloggen Gawker, som publiserte lenker til manuset, og i tillegg er det blitt sendt en rekke DMCA (Digital Millennium Copyright Act)-meldinger til Google om å fjerne lenker til manuset fra søketjenesten.

Tarantino ønsker 29 lenker fjernet fra Google, men som nettstedet TorrentFreak nå melder har Google valgt å ikke etterkomme regissørens krav, og skal kun ha fjernet noen få av lenkene.

Det skal hovedsakelig være lenker til kopier av manuset på diverse torrent-nettsider som er tatt bort fra søketjenesten. Lenker til blant annet blogginnlegg, forumtråder og diverse nyhetsartikler er fremdeles å finne hos Google, inkludert lenken til Gawker-artikkelen som gjorde at Tarantino saksøkte nettstedet.

Har ikke uttalt seg

Det er uvisst hvorfor Google ikke har fjernet lenkene og hvordan de stiller seg til opphavsrettsspørsmålet i denne saken. TorrentFreak har forsøkt å få en uttalelse fra selskapet, men hittil uten hell.

Google har tidligere gitt uttrykk for at de ønsker å bidra til å bekjempe piratvirksomhet, men samtidig har de gjort det klart at de ikke har lyst til gjøre dette ved å tukle med søkeresultater, men snarere ved å «sulte piratene ut».

I tillegg har selskapet tidligere lagt frem en rapport som viser at det å fjerne «uønskede» søkeresultater har liten betydning i forhold til å få has på krenkelser av opphavsretten, så dette kan også være en forklaring på Google «passive» holdning i denne saken.

Artisten Prince var også nylig på krigsstien etter lenke-deling:
Han droppet søksmålene da saken ble kjent »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen