Google Nå klar for iPhone
(Bilde: Apple AppStore/montasje)

Google Nå klar for iPhone

Beregner hvor lang tid du bruker hjem, sjekker værmeldingen og mye mer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den digitale assistenten Google Now (Google Nå) har nå blitt bakt inn i iOS-versjonen av Google Search (Google Søk). Det betyr at du som iPhone-bruker nå får tilgang til flesteparten av Google Now-kortene som viser relevant informasjon om vær, kollektivtransport, reise, hobbyer, kalenderavtaler, valuta- og aksjekurser og så lignende.

Google Now har vært tilgjengelig til Android en liten stund, og Android-brukerne får noen tilleggsfunksjoner som iOS-brukerne må klare seg uten.

Litt færre funksjoner enn på Android

Blant annet får ikke iOS-brukerne enkelte "Now-kort". Det inkluderer boarding pass, den amerikanske filmtjenesten Fandango og oversikt over lokale arrangementer, ifølge The Verge.

Videre får du ikke den sømløse integreringen som Google Now har med Android-grensesnittet, som blant annet omfatter smarte snarveier og synkronisering i bakgrunnen. Det betyr altså at iPhone- og iPad-brukerne må aktivt åpne Google Search-appen for å få tilgang til Google Now-kortene.

Slik fungerer det

Hvis du ikke kjenner til Google Now fra før kan vi kort fortalt si at det er en slags personlig assistent på mobilen som gjør noen automatiske søk for deg. Taletjenesten Siri, som kanskje er litt beslektet, søker opp og organiserer det du sier muntlig. Google Now lagrer derimot noen faste søk, slik som trafikk på strekningen du reiser til jobb hver dag, og viser informasjonen på egne "kort" i appen.

Når du er ferdig med kortet sveiper du med fingeren over skjermen for å fjerne det. Nye kort dukker opp på tider og steder som "assistenten" synes passer. For øvrig ligger Googles egen taletjeneste lett tilgjengelig i Google Search-appen, og kartsøk går via Google Maps i stedet for Apple Maps.

Hensikten med Now-funksjonene er at du kan sjekke flere ting i Google Search-appen raskere enn før, og kanskje sjekke ting du ikke hadde tenkt på, men som likevel kunne vært nyttig. Når du er på reise vil for eksempel Google Now automatisk søke opp valutakurser, attraksjoner og oversettelser. Er du sportsinteressert kan du velge favorittlaget ditt i appen og få oppdateringer før, under og etter kamp. Går du nær et populært fotosted vil det i teorien dukke opp et "kort" om dette også, slik at du også kan ta et blinkskudd.

For å få tilgang til Google Now-funksjonene må du laste ned eller oppdatere Google Search-appen via Apple App Store.

Les også: Nå kan Google Maps fortelle deg når bussen går

(Kilde: App Store, The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen