Google-mobilen ikke til Norge

Ryktene har gått lenge, og noen store overraskelser var det ikke da Google i kveld offisielt lanserte Nexus One. Den har blant annet et fem megapikslers kamera og en stor 3,7 tommers Amoled-skjerm. I tillegg åpner Google nå også en egen nettbutikk for Android-telefoner.

I motsetning til blant annet iPhone har Nexus One ikke stort innebygget flashminne, i stedet baserer Google seg på at du oppgraderer minnet med eksternt minnekort. Det ble selskapet kritisert for under dagens pressekonferanse, hvor det ble påpekt at dette skaper problemer for brukere som vil fylle opp mobilen med mange ulike applikasjoner. Google svarte at de nå jobbet med en programvareoppdatering som skal løse problemet med programlagring på minnekortet.

Nexus One kommer med den nyeste versjonen av Android, og integrasjonen mot sosiale medier ser ut til å ha blitt meget bra. En demonstrasjon av stemmestyring hvor du bare trengte si ”Fly me to Mount Fuji” i Google Earth, for å bli navigert i 3D fram til ønsket sted, fikk mange til å sperre opp øynene.

Google-mobilen kan allerede nå kjøpes via Googles nettside www.google.com/phone, som også etter hvert skal selge Android-mobiler fra andre produsenter. Her hjemme må vi dessverre smøre oss med tålmodighet – Norge er ikke et av landene Nexus One nå blir tilgjengelig for.
Ulåst koster telefonen 530 dollar, det vil si litt over 3 000 norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen