Google mer verdt enn Apple
(Bilde: shutterstock.com)

Google mer verdt enn Apple

Er nå verdens mest verdifulle merke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På den siste rankingen av verdens 100 mest verdifulle merker, sparket Google Apple ned fra tronen, skriver phandroid.com

Millward Brown, et analysebyrå eid av Nielsen, fokuserer på utviklingen innen merkevarer, media og kommunikasjon. De har publisert listen BrandZ Global Top 100 siden 2006. Der har Apple beholdt førsteplassen i tre år, men nå er det brått slutt.  

Dramatiske endringer

De siste tallene fra Millward Brown viser nemlig store endringer for begge selskaper, dog i hver sin retning. Apple falt hele 20 prosent i verdi, mens Google opplevde en økning på 40 prosent i forhold til fjoråret. Verdiene på selskapene ble satt til henholdsvis 148 og 159 milliarder dollar. 

Det er ingen fare for at Apple går konkurs med det første, men ifølge Millward Brown var selskapet ett av kun 18 som tapte seg i verdi det siste året. Det er bekymringsverdig for Apple.  

Microsoft fikk en kraftig opptur, med en økning på rause 29 prosent. Det betyr at de fire mest verdifulle selskapene i 2014 sysler med teknologi, med Microsoft på fjerde plass, fulgt av IBM på tredje, Apple på andre og Google på topp. 

Apple innoverer ikke

Oscar Yuan, nestsjef ved Millward Brown Optimor i New York, mener at Apples mangel på innovasjon og nye produkter må ta skylden for nedturen. Det kreves mer enn evolusjon for å holde seg på toppen. På den andre siden har Google vært svært så aktive i utviklingen av nye produkter, slik som Google Glass, Project Ara, selvgående biler og WiFi-ballonger, skriver phandroid.com.

Da gjenstår det å se om lanseringene av iPhone 6 og iWatch vil være nok til at Apple gjenerobrer tronen, eller om Android Wear og andre prosjekter sikrer en komfortabel ledelse for Google. 

Les også: Apple og Google slutter patentfred

(Kilder: millwardbrown.com, phandroid.com)  

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen