(Bilde: Google, Arek Olek / Flickr)

Google med Find my iPhone-lignende tjeneste

Ny funksjon kommer til de fleste Android-mobiler senere denne måneden.

Google Play Store mangler ikke «finn telefonen min»-apper, men kvaliteten på de mange, uoffisielle appene er mildt sagt varierende. Mens iPhone- og iPad-brukere har kunnet nyte godt av «Find My iPhone» i lang tid allerede, har Android-brukerne måttet stå med skjegget i postkassa – inntil nå.

Les også: Sony klar med tjeneste for gjenfinning av mobil

Foto: Google

På den offisielle Android-bloggen kunngjør Google nå at de lanserer en offisiell «finn mobilen min»-funksjon senere i august. 

Den nye funksjonen blir en del av en ny tjeneste eller app som får navnet Android Device Manager. 

Finn eller slett

Dersom du er en rotekopp, kan du nå finne igjen telefonen i hjemmet ditt fra en PC. Denne funksjonen får telefonen til å ringe med sin høyeste ringetone – selv om du har skrudd av lyden. Har du mistet telefonen din utenfor huset, får du opp beliggenheten på et kart.

I innstillingsmenyen på telefonen kan du skru på tillatelser som lar den nye Android Device Manager fjernslette telefonen om den skulle komme bort.
I innstillingsmenyen på telefonen kan du skru på tillatelser som lar den nye Android Device Manager fjernslette telefonen om den skulle komme bort.

Skulle du være så uheldig å bli frastjålet mobilen, kan du fjerne all informasjon fra den bortkomne enheten.

Alt dette dukker opp i Android Device Manager, og tjenesten fungerer på Android 2.2 eller nyere. 

Rulles ut nå

Ifølge nettstedet Android Police har flere brukere rapportert om at Google allerede har begynt å rulle ut deler av den nye funksjonen. Men foreløpig skal det bare være snakk om et nytt valg i menyen for enhetsadministratorer.

Også på telefoner her i redaksjonen har det dukket opp et valg for å aktivere Android Device Manager som enhetsadministrator, og gi denne rettigheter til å slette data på telefonen, endre låseskjermpassord og låse telefonen. Men dette blir først nyttig når appen og eventuelt en web-tjeneste for fjernsletting blir tilgjengelig senere denne måneden.

Les vår guide: Ni tips som sikrer mobilen din

(Kilder: Official Android Blog via GizmagAndroid Police)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen